Verkennen van Noord Tokio - Reisverslag uit Culemborg, Nederland van Kayleigh - WaarBenJij.nu Verkennen van Noord Tokio - Reisverslag uit Culemborg, Nederland van Kayleigh - WaarBenJij.nu

Verkennen van Noord Tokio

Blijf op de hoogte en volg Kayleigh

28 Juli 2012 | Nederland, Culemborg

Vandaag zijn we noord Tokio gaan verkennen. Als eerste zijn we naar Senso-ji gegaan. Dit was een park dat bestond uit een paar tempels, met beelden eromheen. Het begon met poorten, waar gigantische, rode lampionnen hingen en aan de linker- en rechterkant stonden wachterbeelden. Hierna was er een straatje met winkels waar traditionele producten werden verkocht, zoals waaiers, kimono's en poppen. Aan het eind van deze straat stond andere poort, die leidde naar de hoofdtempel. Voor de tempel stond nog een wierook vat, met allemaal mensen eromheen die de wierook naar zich toe wuifden om gezond te blijven.
In de hoofdtempel werden er twee ruimtes afgescheiden doorglas. In de eerste ruimte waren alleen een paar schilderijen op het dak en kon je naarde andere ruimte kijken, hier was een gouden altaar met heel groot het teken van het Hindoeisme. Op het moment dat wij daar waren, was er ook een ceremonie bezig, dus we mochten de tweede ruimte niet in. Dit was jammer, want door het glas konden we niet echt goed foto's maken.
We hebben nog een tijdje door het park gelopen en naar beelden gekeken die daar stonden. Vaak waren deze beelden onderdeel van een graf.

Hierna zijn we met de metro naar het Uenopark gegaan. Hier stonden ook veel tempels, maar hier zijn we eigenlijk niet naar wezen kijken. We gingen door naar de dierentuin, die achter in dit park lag. Vooral Melody vond dit erg leuk, omdat ze hier panda's hadden. Het was een grote dierentuin en we hebben er tot half 6 gelopen.

Als laatste zijn we naar heen winkelstraat in Ueno geweest. Er waren een heleboel schoenenzaken en uiteindelijk heb ik zelf ook de schoenen gevonden die ik al heel lang wilde hebben, rode All Stars. We dachten dat er een pizzeria in deze straat, maar even later bleek toch van niet, en verder zaten er ook geen andere restaurantjes, dus hebben we maar weer bij McDonalds gegeten.

Toen zijn we weer teruggegaan naar het hotel met de metro, wat nog een tijdje duurde, want we hadden de verkeerde uitgang op het station genomen, waardor we moesten omlopen om bij het hotel te komen.