dag 9 - Nara
Blijf op de hoogte en volg Kayleigh
19 Augustus 2012 | Japan, Narashino
Na nog een eindje lopen kwamen we bij een grote tempel uit. Er stond een groot hek om die tempel heen en je moest eerst een kaartje kopen om hem te kunnen zien, wat we dan ook gedaan hebben. De jongens uit Hong Kong kochten geen kaartje en dat was de laatste keer dat we ze hebben gezien.
In de tempel staat een groot boeddhabeeld, het grootste boeddhabeeld van Japan. Om dit beeld staan kleinere beelden van bewakers en er staat een soort kleine poort. Als je door deze poort heen kan, betekent het dat je naar de hemel mag. Melody en Chiara zijn allebei onder deze poort doorgekropen. Buiten deze tempel stond nog een beeld van een Boeddha en ze geloven dat als je een plek aanraakt op die Boeddha waar je pijn hebt en daarna bij jezelf die plek aanraakt, de pijn verdwijnt.
Hierna zijn we naar een ander tempeltje geweest. Op het pad ernaartoe stonden allemaal lantaarns die mensen aan het klaarmaken waren voor een festival dat daar binnenkort zou zijn. Zelf vond ik het niet echt een bijzondere tempel, er stonden geen beelden en je kon een groot deel van de tempel niets zien. We zijn er even omheen gelopen en zijn daarna naar de volgende tempel gegaan.
De volgende was een pagode. Je kon er niet in, dus je was al snel weer uitgekeken hier, maar een stukje verderop stond een ander klein tempeltje met een beeld van Boeddha, waar we ook nog even zijn gaan kijken. Ook stond hier een bak met water wat we allemaal even over onszelf heen hebben gegooid.
Het was alweer laat en we zijn met de trein weer teruggegaan naar het hotel, waar we in de buurt nog wat hebben gegeten.
19 Augustus 2012 - 20:27
Els:
Hallo Kayleigh.
Als wij jouw reisschema goed gelezen hebben zijn jullie nu toch al in Nederland. Vanmorgen kwam reisverslag 8 en nu net reisverslag dag 9. We hebben er dus nog een paar te gaan of niet?
Als jullie veel foto's of een leuk filmpje gemaakt hebben komen we die graag een keer kijken.
Groeten Els en Rennie