dag 11 - Het Higashiyama-gebergte en Oost-Gion - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Kayleigh - WaarBenJij.nu dag 11 - Het Higashiyama-gebergte en Oost-Gion - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Kayleigh - WaarBenJij.nu

dag 11 - Het Higashiyama-gebergte en Oost-Gion

Blijf op de hoogte en volg Kayleigh

23 Augustus 2012 | Japan, Kyoto

Vandaag was het plan om naar het paleis te gaan en de filosofenwandeling te doen. Maar toen we bij het paleis aankwamen, bleek het gesloten te zijn, het was alleen van maandag tot vrijdag open. Dit vonden we best raar, want doordeweeks moeten Japanners toch ook werken, waardoor ze niet het paleis kunnen zien. Uiteindelijk hebben we toch maar besloten om maandag dan naar het paleis te gaan. Ook de filosofenwandeling verplaatsten we naar maandag.
Toen zijn we naar het gebergte gegaan. Eerst zijn we een stuk met de bus geweest, en daarna zijn we de berg verder op gelopen. Allereerst kwamen we bij een pagode uit met daarnaast een klein tempeltje met beelden erin, je mocht in geen van beide, maar in het kleine tempeltje kon je wel kijken vanaf buiten.
Verderop was er een tempel waar we ook niet in konden, maar wel een beetje vanaf buiten konden zien. Dit is de Kiyomizutempel en is wel duizend jaar oud! Vanaf de veranda hadden we een geweldig uitzicht over Kyoto, maar het was er ook heel druk zodat iedereen aan het duwen was om iets te kunnen zien, of een foto te maken. Verderop was er nog een brug waarvan je weer uitzicht had over de stad. Hier was het minder druk en we hebben er even foto's gemaakt. Toen liep het pad weer naar beneden. Om ons heen liepen een paar geisha's, en Chiara wilde met ze op de foto. Toen het weer gewoon recht liep, zagen we een bankje staan. Hier hebben we even wat gedronken en gegeten en zag Chiara weer een geisha. Ze ging vragen of ze met haar op de foto mocht en daar had de geisha geen problemen mee. Een eindje verder was er nog een klein tempeltje. Overal hier waren er dingen waarmee je een wens kon doen. Je kon een papieren poppetje kopen en dan moest je je zorgen opschrijven en in het water gooien en dan geloofden ze dat je zorgen zouden verdwijnen. Ook hadden ze twee stenen en je moest dan van de ene steen naar de andere lopen en een wens doen. Dit hebben Chiara, Melody en ik ook gedaan (of de wens ook uitkomt is een tweede ;) ) . Hierna zijn we de berg weer afgelopen en door de winkelstraatjes gelopen. We zijn naar Oost-Gion gelopen. Hier hebben we nog de Yasakapagode bekeken, een pagode van vijf verdiepingen. Voor de rest nog het Yasakaheiligdom en als laatste zijn we nog een stuk de berg opgelopen en het Ryozen Kannon bekeken. Dit laatste is een 24-meter hoog betonnen beeld en deze is opgedragen aan de Japanse soldaten die omkwamen in de tweede wereldoorlog.